COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 752 631 INFECTAȚI 281 700(+484)   TRATAȚI 267 372     DECESE 6595(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6729

Declarație: Dacă Sandu va pierde, forțele occidentale vor dori să ia revanșa

16 oct. 2020,, 17:00   Politică
5439 7

Politologul german Alexander Rahr nu exclude că în Moldova după alegerile prezidențiale ar putea să se repete scenariul belarus și ar putea avea loc proteste în masă a forțelor politice care vor pierde viitoarele alegeri, relatează pravdorub.md.

„Occidentul – și UE, și SUA îl susțin pe liderul forțelor liberale prooccidentale, ex-premierul Moldovei Maia Sandu, și aceste forțe politice vor dori să ia revanșa în fața lui Igor Dodon în cazul unui eșec la alegeri”, consideră expertul.

Totodată, potrivit lui Rahr, în perioada guvernării Igor Dodon a făcut multe lucruri pentru consolidarea relațiilor moldo-ruse.

„El a reușit să convingă partea majoră a concetățenilor săi că Rusia nu este dușmanul Moldovei, ci principalul ei investitor. În plus, toate acestea se întîmplă pe fundalul faptului că Occidentul nu a ajutat Moldova în timpul pandemiei”, a menționat Rahr.

În ciuda acestui fapt politologul german s-a arătat convins că Moldova va soluționa aceste probleme cu propriile forțe.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽