X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: Alegeri anticipate își doresc doar PAS și Maia Sandu

15 dec. 2020,, 12:10   Politică
10222 6

Nimeni nu dorește cu adevărat alegeri parlamentare anticipate, cu excepția Partidului PAS și a noului președinte ales al țării, Maia Sandu.

Opinia aparține fostului deputat în Parlamentul Moldovei Stela Jantuan și a fost exprimată, menționînd că Igor Dodon controlează majoritatea în Parlament și că ei nu au nevoie de noi alegeri, și chiar pot sprijini guvernul Sandu, trecînd responsabilitatea pentru situația din țară pe umerii săi, relatează Noi.md.

Stella Jantuan a vorbit despre recentul miting de duminică din centrul capitalei, la care Maia Sandu i-a invitat pe cei care au votat-o.

„Dar a existat o oarecare confuzie. Pe tribună au început să urce și să țină discursuri mulți lideri ai formațiunilor unioniste, ai căror obiectiv principal este să se unească cu Romînia și să stea departe de Rusia”, a menționat fosta deputată în Parlamentul RM.

Politicianul consideră că țara a ajuns într-un impas atunci cînd în Parlament nu există o majoritate formală.


„Socialiștii, împreună cu cei de la „Șor” votează și adoptă legi, dar nu recunosc oficial alianța. Un președinte ales nu poate face prea mult fără o majoritate parlamentară. Chiar și să demită actualul guvern și să numească unul nou. În ceea ce privește alegerile anticipate, cu excepția partidului PAS, nimeni nu le vrea cu adevărat. Majoritatea în Parlament este controlată de Igor Dodon și ei nu au nevoie de noi alegeri. Pot chiar să sprijine guvernul Sandu, trecînd responsabilitatea pentru situația din țară pe umerii săi. Și apoi vor manipula Cabinetul. Și pînă la urmă vor face totul pentru a demonstra oamenilor că nu este capabil să conducă țara”, s-a arătat convinsă Stela Jantuan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?