X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

De Ziua Independenței, Renato Usatîi a arborat un drapel imens pe cel mai înalt punct geografic din Republica Moldova – dealul de la Bălănești

27 aug. 16:35   Politică
3 ore in urma 2435 0

În cel mai înalt punct geografic din Republica Moldova, pe dealul de la Bălănești, raionul Nisporeni, de astăzi flutură un drapel al Republicii Moldova. Acesta a fost arborat de către președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. La eveniment a participat și primarul localității, Mihai Luchian.

“Astăzi este ziua când inimile la toți cetățenii din Republica Moldova bat în unison. În această zi ne amintim de cei care au luptat pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova. Îmi doresc ca fiecare cetățean al țării, de Ziua Independenței să aibă aceleași emoții ca și în ziua de naștere a propriei mame. Dacă noi vom avea aceeași atitudine față de statul nostru Republica Moldova, ca față de propria mamă, sunt sigur că țara noastră va străluci așa că va fi văzută pe tot globul pământesc. Doresc cetățenilor pace, prosperitate și să avem cu toții grijă de independența noastră, pe care o avem de la Dumnezeu”, a declarat Renato Usatîi.

Primarul localității, Mihai Luchian a mulțumit liderului Partidului Nostru pentru realizarea acestui proiect. “Avem o țară mică, dar bogată în oameni buni, care cred că lucrurile se pot schimba. Ne mândrim cu satul nostru pitoresc și dorim să mărim potențialul turistic, ca mai mulți oameni să se bucure de farmecul de pe cel mai înalt loc din Republica Moldova. Mulțumim celor care au contribuit la instalarea drapelului țării în acest loc”.

La rândul său, Renato Usatîi a mulțumit primarului pentru implicare și viteza cu care a fost realizat acest proiect. Surprins de frumusețea locurilor din această zonă, Renato Usatîi a promis să construiască în acest loc cea mai frumoasă fântână din țară. El a subliniat că a comandat deja proiectul pentru această fântână, care va avea în preajmă amenajare cu pavaj, locuri pentru odihnă și teren de joacă pentru copii. “Cel mai înalt punct din țară trebuie să fie un loc frumos, bine amenajat, pentru a fi vizitat de către cetățeni”, a mai declarat Renato Usatîi.

Dealul de la Bălănești are o altitudine de 430 de m, fiind punctul cel mai înalt din Republica Moldova.



11
3
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав