X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională o hotărîre a Parlamentului

27 iul. 2021,, 12:21   Politică
3069 1

Hotărîrea Parlamentului din 3 decembrie 2020 prin care a fost modificată componența numerică și nominală a Biroului permanent al Legislativului a fost declarată neconstituțională astăzi de către Curtea Constituțională.

Magistrații Curții au dat un verdict în acest caz, în urma unei sesizări depuse de deputații Platformei DA Dinu Plîngău și Maria Ciobanu la 7 decembrie, 2020.

Hotărîrea contestată viza modificarea componenței Biroului permanent prin includerea unor membri ai grupului "Pro-Moldova", al grupului "Pentru Moldova" și din partea PD. Autorii sesizării au argumentat că decizia respectivă a fost adoptată cu încălcarea Regulamentului Parlamentului.

În consecință, Curtea a declarat neconstituțională decizia majorității parlamentare.

"Se admite sesizarea depusă de Dinu Plîngău și Maria Ciobanu. Se declară neconstituțională hotărîrea Parlamentului nr. 219 din 3 decembrie 2020 pentru modificarea hotărîrii Parlamentului din 29 noiembrie 2019 privind componența numerică și nomială a Biroului permanent. Hotărîrea este definitivă, nu poate fi suspusă niciunei căi de atac și intră în vigoare al data adoptării", se arată în decizia Curții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?