COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Cum vor putea vota moldovenii din diasporă rapid, fără a sta în coadă

7 iul. 08:15   Politică
2805 4

O hartă care ajută moldovenii din afara țării să găsească cea mai apropiată secție de votare a apărut în spațiul virtual. Pentru a utiliza Voteaza-fara-coada.eu, persoanele vor trebui să utilizeze geolocația sau să indice adresa lor.

Așadar, există două opțiuni: cea automată și cea manuală. De asemenea, după identificarea secției, pagina web va prezenta și traseul pînă la secția de votare.

După confirmarea partajării locației, va fi afișată o listă de zece cele mai apropiate secții de votare. Ele vor fi sortate în funcție de distanța față de locul aflării și numărul de persoane care au votat în cadrul lor în turul doi al scrutinului prezidențial din 2020.

De asemenea, pentru fiecare secție este implementată funcția de Facebook chat. Funcționalitatea permite interacțiunea inclusiv cu persoanele care se află la fața locului, cum merge votarea, cît de mare e rîndul etc.

Chiar și așa, dezvoltatorii îndeamnă cetățenii să trateze informațiile drept sugestii. „Nu garantăm și nu ne asumăm răspunderea că vei ajunge la o secție pustie cu 5000 de buletine de vot disponibile”, se arată în mesajul lor.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽