De asemenea, judecătorii au menținut încheierea instanței de apel din 1 februarie 2024 prin care a fost respinsă cererea formațiunii politice privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 205 alin. (1) și (2) din Codul administrativ, care se referă atragerea în proces a Serviciului de Informații și Securitate (SIS).
Analizînd rapoartele mai multor instituții de stat, printre care cel al SIS, magistrații CSJ au constatat că măsura luată de CSE pe 3 noiembrie 2023 în privința candidaților partidului „Șansă” este „legală, justificată şi proporţională, iar aprobarea acesteia a avut loc în conformitate cu prevederile legale şi principiile de drept internaţionale”, notează Noi.md cu referire la Zdg.Totodată, a fost confirmat faptul că majoritatea fondurilor date, care au originea din afara țării, sînt puse la dispoziția exponenților grupului criminal prin platforme financiare internaționale/a statelor terțe, cu scop de camuflare a provenienței și destinației. De asemenea, se evidențiază că grupul criminal Șor, în scop de influență electorală subversivă, este susținut de grupul criminal Plahotniuc (…).
Amintim că pe 3 noiembrie 2023, CSE a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților partidului Șansă, cu două zile înaintea scrutinului electoral. Ulterior, reprezentanții partidului „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, au atacat decizia în instanța de judecată, cerînd anularea dispoziției CSE.
Adăuga comentariu