Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

CSJ a decis: recursul unui candidat PAS la alegerile locale, inadmisibil

4 dec. 2023,, 15:08   Politică
3608 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat inadmisibil recursul depus de către Sergiu Stanciu, concurent electoral din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar al municipiului Orhei, la alegerile locale generale din data de 5 noiembrie. Încheierea Curții este irevocabilă.

Recursul lui Sergiu Stanciu era împotriva deciziei din 24 noiembrie 2023 a Curții de Apel Chișinău, prin care a fost respins apelul lui privind anularea rezultatelor scrutinului pentru funcția de primar al municipiului Orhei și excluderea din cursă a candidatei Tatiana Cociu. Aceasta este susținută de fugarul Ilan Șor și a cîștigat din primul tur de alegeri.

Pe 20 noiembrie, magistrații Judecătoriei Orhei, sediul Central, au respins acțiunea înaintată de Stanciu împotriva Consiliului electoral de circumscripție electorală raională Orhei și Consiliului electoral al circumscripției electorale municipiul Orhei, notează Noi.md.

Pe 12 noiembrie 2023, sesizarea lui Sergiu Stanciu, candidat din partea PAS la funcția de primar al municipiului Orhei, privind declararea nulității rezultatelor alegerilor, a fost respinsă ca neîntemeiată și inadmisibilă de către Consiliul electoral al circumscripției electorale a municipiului Orhei.

Amintim că Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei, a cîștigat din primul tur alegerile în Orhei, devenid primar al municipiului. Ea a acumulat 57,6% din voturi, potrivit datelor CEC, iar pe poziția a doua s-a clasat Sergiu Stanciu cu 17% din sufragii.

14
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?