X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Cum a fost validat mandatul de primar al Tatianei Cociu - сazul va fi examinat la Orhei

29 noi. 2023,, 11:56   Societate
2531 0

Consiliul electoral de Circumscripție Orhei va examina circumstanțele în care Tatianei Cociu i-a fost validat mandatul de primar al municipiului Orhei.

Se întîmplă după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de sesizările depuse de Sergiu Stanciu, candidatul PAS pentru funcția de primar al municipiului, și Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit deciziei CEC, candidatul partidului „Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei”, Tatiana Cociu, a folosit în campania electorală surse care nu au fost declarate. Prin urmare, Consiliul electoral de Circumscripției Orhei a fost obligat de CEC să reexamineze, pînă pe 1 decembrie, circumstanțele care au stat la baza validării mandatului Tatianei Cociu, notează Noi.md cu referire la jurnal.

„Se constată utilizarea de către Partidul Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei a mijloacelor financiare care nu au fost menționate la capitolul ”Fond electoral”. Mai exact, este vorba despre o sumă în mărime de 31.475 de lei, echivalentul a 5,14 din plafonul cheltuielilor admisibile pentru Circumscripția electorală municipală Orhei și nereflectate în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale”, se spune în decizia CEC. Tatiana Cociu nu a comentat, deocamdată, situația.

Ea a acumulat din primul tur al alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 57,6% din voturi, potrivit datelor CEC.


3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?