X 
Arşiţa stiri: 222
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1463

Corneliu Popovici către cetățeni: "Vă chem să fim învingători!"

17 aug. 07:00   Politică
4 ore in urma 2838 0

Corneliu Popovici, fostul ministru al Educației, a făcut o postare în rețelele sociale, în care a comentat unele declarații ale deputatului PAS, Oazu Nantoi, notează Noi.md.

"Alesul poporului ne-a luminat cu privire la adevărata natură a țării noastre, dezvăluindu-ne că colinele, rîurile și chiar oamenii din Republica Moldova, de fapt,sînt rezultatul unei conspirații bine puse la punct.

Cu o „logică de fier”, deputatul ne-a explicat că apariția Republicii Moldova a fost doar o mascaradă pusă în scenă pentru a ne amăgi.

Potrivit lui Nantoi, poporul Moldovei este, de fapt, o amalgamare de indivizi cu o gîndire depășită/sovietică, uniți doar de o conjunctură politică. În viziunea lui Nantoi, sîntem un popor fantomă {...}", se arată în mesajul fostului ministru.

În acest context, Corneliu Popovici, s-a întrebat ce ar putea urma, avînd în vedere asemenea declarații ale deputatului.


"Deputatul va iniția o lege prin care va declara Republica Moldova un proiect artificial? Vom asista la desființarea statului Republica Moldova, întrucît un stat artificial nu are niciun rost să existe? Sau poate, pur și simplu, vom continua să trăim în această mare farsă, prefăcîndu-ne că sîntem cetățeni ai unui stat independent?

În acest context, ne întrebăm retoric: care mai este rostul deputaților în parlament? Dacă Republica Moldova este doar o ficțiune, atunci toți cei implicați în viața politică sînt niște actori într-o piesă absurdă, iar voturile noastre, niște bile albe într-o urnă goală {...}.

În concluzie, trăim într-o țară minunată, plină de surprize și de oameni cu o imaginație debordantă. Și, cel mai important, sîntem un popor ales, căci numai noi, potrivit lui Nantoi, am reușit să inventăm un stat artificial care rezistă de peste 30 de ani.

Dar, cum spuneam, istoria este scrisă de învingători, iar în acest caz, învingătorii sînt cei ce promovează afirmații absurde și vor să ne convingă că ne trăim viețile într-o mare minciună. Deci, stimați cetățeni ce cred în viitorul Republicii Moldova ca stat independent, vă chem să fim învingători!".

Recent Oazu Nantoi a menționat într-un interviu pentru proicetul ucrainean Freedom că Moldova este un proiect total artificial. "Noi nu avem niciun precedent de statalitate.

Atunci când a fost adoptată legea cu privire la cetățenie, dreptul la cetățenie a fost acordat, printre altele, acelor persoane care pur și simplu aveau o propiska sovietică la momentul adoptării legii", a spus deputatul PAS.

Reamintim că, informații ample despre istoria Republicii Moldova pot fi găsite la compartimentul Istoria a proiectului moldovenii.md

39
1
0
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав