X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Comisarul european pentru Justiție: „Recomandările Comisiei de la Veneția trebuie pe deplin implementate”

2 mar. 2023,, 14:03   Politică
2439 0

„Vreau să încurajez Republica Moldova să implementeze toate recomandările Comisiei de la Veneția”. Este mesajul comisarului european pentru justiției, Didier Reynders, în timpul unui briefing de presă susținut joi, 2 martie, la Chișinău, împreună cu ministra Justiției, Veronica Mihailov. Comisarul a dat asigurări Europa va monitoriza implementarea recomandărilor.

„Recomandările Comisiei trebuie pe deplin implementate. Noi sprijinim acest proces de vetting, salut implementarea recomandărilor Comisie Europene privind reforma CSJ. Reformele sînt cele mai dificile, aștept cu nerăbdare să văd care va fi rezultatul acestui proces. Comisia vă va sprijini”, a spus Reynders.

La rîndul său, ministra Justiției a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a dezvolta instituțiile de drept, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

„Am apreciat deschiderea și aprecierea comisarului în raport cu poziția noastră. Pentru RM, îmbunătățirea sectorului justiției a fost și rămîne o prioritate majoră care are o importanță covîrșitoare pentru întreaga societate și constituie o condiție esențială pentru dezvoltarea unei societăți democratice. L-am asigurat pe Înaltul comisar de convingerea noastră de a promova acest proces de vetting în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a sublinia ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Ministra Justiției a mai menționat că „orice suport și expertiză din partea instituțiilor europene este valoroasă pentru a ajunge la scopul scontat în sectorul justiției”.

1
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?