X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine sînt autorii sesizării depuse la CSP pe numele Veronicăi Dragalin

23 iun. 2023,, 12:27   Politică
4189 0

Sesizarea parvenită în adresa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) și a Procuraturii Generale (PG) pe numele șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a fost semnată de doi deputați din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Este vorba de deputata Diana Caraman și Valeriu Muduc, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

În adresarea lor, parlamentarii reclamă comportamentul „necorespunzător” față de procurorii din cadrul PA și cer examinarea înregistrărilor audio scurse în mediul online, precum și acțiunile procurorului șef de la Anticorupție, care își avertizează subalternii corupți cu percheziții și chiar rețineri.

„Solicităm examinarea acțiunilor conducătorului instituției (nr. Veronica Dragalin, șef Procuratura Anticorupție), prin prisma executării obligațiunilor de serviciu a legislației în vigoare”, se arată în sesizarea semnată de deputații BCS pe 15 iunie.

De menționat că președinta CSP, Angela Motuzoc, a anunțat, pe 22 iunie, că șefa Procuraturii Anticorupție a ajuns în vizorul Inspecției Procurorilor, după și-ar fi avertizat public subalternii în cadrul unei ședințe la PA, care a fost înregistrată pe ascuns, iar ulterior s-a scurs în spațiul public.


În context, CSP reiterează aderența sa fermă pentru respectarea standardelor profesionale, potrivit cărora principiile statului de drept impun procurorilor cele mai înalte reguli etice și profesionale, obligația de rezervă și atitudine echidistantă, pentru a asigura încrederea că își îndeplinesc misiunea cu diligență și responsabilitate.

19
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?