X 
Cutremure stiri: 506

Cînd va începe înregistrarea candidaților electorali pentru alegerile parlamentare?

21 dec. 2018,, 13:09   Politică
2129 0

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat ziua și locul primirii dosarelor pentru înregistrarea concurenților electorali pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astfel, înregistrarea candidaților va începe de pe 26 decembrie 2018 și se va desfășura în două etape.

Ultima zi cînd vor mai fi primite dosarele potențialilor candidați este 24 ianuarie 2019.

Astfel, în primele două zile, pe 26 și 27 decembrie, înregistrarea candidaților electorali se va face la sediul CEC și la Palatul Republicii.

Potrivit președintei CEC, Alina Russu, decizia de a se organiza procesul de recepționare a dosarelor partidelor și a candidaților independenți în două sedii diferite, în primele două zile, a fost luată din motiv că anume în aceste zile numărul solicitărilor este cel mai mare, potrivit experienței din anii precedenți: „Ținînd cont de acest lucru, pentru organizarea profesionistă și transparentă a procesului, vin cu propunerea să divizăm această procedură în două etape”, a spus Alina Russu.

Astfel, începînd cu data de 28 decembrie, dosarele vor fi recepționate doar la sediul CEC.


Potențialii candidați pot solicita înregistrarea în cursa electorală între orele 9:00 – 16:00, de luni pînă vineri, cu excepția zilelor de 1 ianuarie și 7 ianuarie, care sînt declarate oficial zile de sărbătoare.

De asemenea, a fost constituită și o comisie răspunzătoare de tragerea la sorț, privind ordinea de includere a numelor candidaților în buletinele electorale, în cazul în care doi concurenți electorali vor depune concomitent solicitările la CEC. Extragerile la sorț se vor face la final de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав