X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chișinăul cere Tiraspolului să se abțină de la provocări, în contextul alegerilor

27 sep. 2019,, 16:28   Politică
3096 1

Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control face apel la menținerea ordinii și excluderea unor provocări din partea structurilor de forță transnistrene în Zona de Securitate, în perioada electorală, notează Noi.md.

În acest context, reprezentanții Chișinăului a înaintat două adresări membrilor CUC din partea Transnistriei în cadrul reuniunii din 26 septembrie.

În cadrul ședinței a mai fost pusă în discuție propunerea de a dispune verificarea și analiza în ansamblu a situației create în Zona de Securitate, în urma acțiunilor unilaterale abuzive ale părții transnistrene. Inițiativa însă a întîmpinat rezistență din partea delegației transnistrene.

"Spre regret, deși reprezentanții părților - ai R.Moldova, Federației Ruse, OSCE și Ucrainei, susțin propunerea respectivă ca fiind una necesară pentru eficientizarea activității Comisiei Unificate de Control și a Comandamentului Militar Întrunit, delegația transnistreană în continuare refuză să accepte inițiativa", se arată în declarația delegației moldovenești la CUC.

De asemenea, au fost audiate rezultatele ședințelor grupurilor de lucru, desfășurate la data de 24 septembrie. În cazul grupului pe problema posturilor, moderat de către reprezentanții Misiunii OSCE, s-a stabilit că propunerile de compromis înaintate de către Misiune, în continuare sunt respinse de către partea transnistreană. Astfel, sunt sesizate aspecte de tergiversare a examinării faptului de amplasare abuzivă a postului de grăniceri la ZahornaCopanca.


În cadrul ședinței au fost aprobate rapoartele Comandamentului Militar Întrunit pentru perioadele 11-17 septembrie și 18-24 septembrie, precum și a fost confirmat în funcție un nou observator militar din partea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?