X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu, în vizită la Ialoveni: Autoritățile publice locale au tot sprijinul Guvernului

1 oct. 2020,, 12:04   Politică
2753 0

În cadrul vizitei de lucru în raionul Ialoveni, prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu reprezentanții autorităților publice locale unde au fost discutate problemele din localități, dar și identificate soluții pentru depășirea acestora.

Ion Chicu a informat reprezentanții APL despre situația bugetară din acest an și tendințele observate pe dimensiunea încasărilor la buget în al treilea trimestru: „Situația bugetară se stabilizează, chiar dacă a fost grav afectată de pandemie. Guvernul își va onora toate angajamentele față de cetățeni. Începînd cu astăzi, cei 660 de beneficiari ai ajutorului social, vor primi indemnizații unice, în mărime de 900 de lei. Guvernul va continua politicile de susținere a populației vulnerabile din punct de vedere financiar”, a menționat premierul.

Șeful Executivului a vorbit despre necesitatea de a continua investițiile în infrastructură, inclusiv în raionul Ialoveni. În acest sens, Guvernul a alocat pentru anul 2020 cca 1 miliard de lei pentru reparația drumurilor intravilane, iar pentru întreținerea drumurilor publice naționale, locale, comunale, dar și a străzilor, pentru raionul Ialoveni au fost distribuite mijloace financiare în sumă de peste 100 milioane lei.

Chicu a vorbit și despre problema gunoiștilor neautorizate, care necesită o abordare atît la nivel central, cît și cel local: ”Avem proiecte de creare a unei infrastructuri de colectare și procesare a deșeurilor solide, dar este importantă și gestionarea problemelor la nivel local. Trebuie să aplicăm sancțiuni celor care aruncă deșeurile în locurile neautorizate”.

Ion Chicu a menționat că dialogul cu reprezentanții APL va continua prin intermediul reprezentanților Guvernului în teritoriu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?