Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Cernev: Trebuie măsuri pentru a preveni coruperea voturilor la alegeri

25 iun. 18:45   Politică
1797 0

Un fost deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, Serghei Cernev, consideră că autoritățile ar trebui să ia măsuri pentru a preveni coruperea voturilor la alegeri.

Cernev a făcut această declarație luni seara, în cadrul emisiunii „Noua Săptămînă cu Anatolie Golea” de pe canalul TV8.

În timpul discuției, el a avertizat că scenariile aplicate la alegerile bașcanului Găgăuziei de către grupul criminal al lui Ilan Șor vor fi aplicate și la alegerile prezidențiale și parlamentare, precum și la referendumul privind integrarea europeană, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

„Ceea ce s-a întîmplat anul trecut în Găgăuzia nu a fost un scrutin electoral, ci o operațiune planificată de preluare a puterii într-o regiune separată. A fost o luptă a „pungilor” și a celor din spatele lor. Ilan Șor, un infractor fugar, a dezvoltat tehnologii în așa fel încît a creat un bașcan în 40 de zile. Evghenia Guțul habar nu avea că va deveni bașcan. Așa a decis Șor, care i-a cumpărat pe toți”, a spus Cernev.

Acesta consideră că sînt necesare și schimbări în legislație pentru a preveni frauda electorală și cumpărarea voturilor.


„Este necesar să se adopte modificări la articolul 94 din Codul electoral, astfel încît organele de aplicare a legii să poată contesta rezultatele alegerilor și nu doar candidații. De asemenea, ar trebui să se acorde 30 de zile pentru contestarea rezultatelor alegerilor, astfel încît să poată fi colectată baza de probe, deoarece candidații înșiși nu pot lupta eficient pentru alegeri corecte. În calitate de candidat pentru postul de bașcan, am încercat să contest rezultatele alegerilor. Cererea mea a fost acceptată. Dar după cîteva minute, Șor și oamenii săi au intervenit și instanța mi-a respins imediat cererea. Și alți candidați, care după primul tur au vorbit despre cumpărarea voturilor de către Șor, au fost de acord cu el în al doilea tur și l-au susținut”, a declarat fostul candidat.

4
0
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?