X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4154

CEC a inițiat procedura de identificare a alegătorilor de la distanță prin mijloace digitale

7 sep. 10:40   Politică
13 ore in urma 1905 0

Comisia Electorală Centrală a început procedura de verificare şi confirmare a cererilor de înregistrare pentru votul prin corespondență.

La această etapă, are loc identificarea alegătorilor, procedură ce se efectuează prin verificarea identității acestora utilizînd mijloace de verificare automatizate. Verificarea identităţii este efectuată pe baza comparării/potrivirii semnalmentelor faciale de pe fotografia ataşată de alegător cu poza de pe actul de identitate din fotografia ataşată şi cu cea mai recentă fotografie a alegătorului din Registrul de stat al populaţiei.

În procesul de verificare a identității, organul electoral poate să notifice alegătorul să actualizeze parțial sau în întregime datele, pentru a face posibilă identificarea. Actualizarea datelor poate fi efectuată cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor. Despre rezultatul verificării, alegătorul va fi notificat prin mesaj expediat la adresa electronică indicată, cu explicarea, după caz, a condiţiilor ce nu au făcut posibilă identificarea.

6 septembrie s-a încheiat perioada de înregistrare prealabilă, inclusiv pentru opțiunea de vot prin corespondență. Amintim că, la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional stabilite pentru data de 20 octombrie 2024, va fi implementat votul prin corespondență pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Canadei, Regatul Norvegiei, Regatul Suediei, Republicii Finlanda și Republicii Islanda.

2
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав