X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CEC a dispus organizarea alegerilor locale noi pentru trei consilii sătești

23 noi. 2023,, 21:21   Politică
2313 0

Alegeri locale noi vor avea loc pe 19 mai 2024 în trei localități din Republica Moldova. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea scrutinului pentru alegerea consiliilor sătești în Cairaclia (Taraclia), Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.În alegerile locale generale din din 5 noiembrie, în aceste localități au fost înregistrați cîte doi concurenți pentru consiliul local.

„Urmare dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 4 noiembrie curent și anulării înregistrării candidaților desemnați de către Partidul Politic „ȘANSĂ”, în satele Cairaclia și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, în buletinele de vot, s-a regăsit cîte un candidat independent la funcția de consilier”, se arată în comunicatul CEC, transmite Moldova1.

În satul Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, concurentul electoral rămas în cursă a înaintat o listă de candidați de doar 5 pretendenți la funcția de consilier.

„Conform legislației în vigoare, consiliul local este legal constituit dacă sînt validate mandatele a cel puțin două treimi din numărul de consilieri stabiliți prin hotărîrea organului electoral. Astfel, CEC a constatat imposibilitatea constituirii unei noi componențe a consiliilor locale în aceste localități și a decis desfășurarea alegerilor locale noi”, precizează CEC.

Potrivit deciziei de astăzi a CEC, tot pe 19 mai 2024, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.


Alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local vor avea loc și în comuna Cealîc, raionul Taraclia.

1
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?