X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4126

Ce spune Năstase despre retragerea Moldovei dintr-un program UE, care a dus la pierderi de 360 de mii de euro

21 aug. 11:45   Politică
7 ore in urma 2203 0

Politicianul Andrei Năstase a venit cu un comentariu în legătură cu anunțul făcut de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, de a reduce cooperarea cu Uniunea Europeană în domeniul culturii, retrăgîndu-se din programul „Creative Europe”, transmite Noi.md.

Năstase este de părere că pierderile suferite după aderarea Moldovei la acest program, care se ridică la peste 360 de mii de euro, sînt din cauza gestionării ineficiente a sarcinilor de către actuala guvernare.

"Autoritățile pretins proeuropene se plîng că au cheltuit 400 de mii de euro din bugetul de stat, dar au primit înapoi doar 38 de mii. În opinia mea, acest fapt demonstrează încă o dată incapacitatea guvernării de a gestiona chiar și acele sarcini pentru care există surse de finanțare. Este posibil ca inițiativa de a adera la program să fi fost inițial nepregătită și prematură, așa cum susține guvernarea. Dar cine i-a împiedicat să corecteze situația în anii în care au deținut și mai dețin toată puterea? Nimeni. Doar lipsa de profesionalism și incompetența celor din conducerea țării și a celor care gestionează sfera culturii", consideră Năstase.

Politicianul califică drept regretabilă această întîmplare, specificînd că este nevoie de organizarea unui audit al tuturor deciziilor anterioare care au dus la pierderea banilor din buget și a celor veniți din Occident. "Acest lucru este necesar pentru a scuti Republica Moldova de pierderi ulterioare și pentru a trage la răspundere profitorii, hoții și incompetenții care aduc prejudicii uriașe țării, indiferent de culoarea lor politică", a spus Năstase.

Noi.md amintește, Republica Moldova s-a retras din programul de finanțare al Uniunii Europene „Europa Creativăˮ, dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului.


Despre aceasta a menționat ministrul culturii, Sergiu Prodan, la emisiunea „Realitatea te priveșteˮ de la Rlive. Ministrul a precizat că decizia a fost motivată de faptul că erau acceptate foarte puține proiecte din partea țării, dar cotizațiile au fost mari. Pe durata a trei sau patru ani, cît Moldova a făcut parte din acest program, țara a plătit cotizații în suma de peste 400 de mii de euro și a beneficiat de 38 de mii de euro, a declarat Sergiu Prodan

11
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав