X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4159

Ce ar trebui să facă Moldova în situația unei confruntări între superputeri

9 sep. 13:30   Politică
2 ore in urma 1318 0

Moldova este o țară mică, iar în situația unei confruntări între superputeri, ea trebuie să fie neutră, să nu ia partea nimănui, ci să lucreze și să fie prietenă cu toți, să realizeze un comerț reciproc avantajos, în primul rînd.

O astfel de opinie a exprimat diplomatul internațional Andrei Muntean, în cadrul emisiunii „Без галстуков”, cu Alexandr Stahurski la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a spus că, din păcate, societatea moldovenească este divizată în cei care doresc ca Moldova să adere la Uniunea Europeană și cei care vor în Uniunea Economică Eurasiatică. Dar calea normală de dezvoltare este atunci cînd societatea se consolidează și spune că vrea să obțină beneficii și avantaje din comerț, din procesul economic, fiind în relații normale de bună vecinătate cu toată lumea.

„Și dacă China vrea să cumpere usturoi de la noi și nu invers, îl vom vinde acolo. Dacă avem nevoie de ceva ce nu producem, vom negocia cu cel de care putem obține acest produs de bună calitate și la un preț acceptabil pe termen lung. Trebuie să ne dezvoltăm pe cont propriu, sîntem o țară mică, sîntem obligați să fim neutri. Geopolitica va lucra pentru noi, în favoarea noastră, numai dacă nu vom lua partea niciunei mișcări ale acestor plăci tectonice, care au loc acum și care au început să se miște după prăbușirea URSS. Noi vom fi separați, vom lucra și vom prieteni cu toată lumea, vom face comerț în primul rînd”, a spus Andrei Muntean.

22
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав