Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Ce a declarat Dodon despre vizita lui Blinken în Moldova

30 mai. 13:00   Politică
4896 3

Vizita de ieri a lui Blinken în Moldova a avut un caracter electoral. Este evident, că a venit să o susțină pe Sandu la alegerile prezidențiale.

O astfel de opinie a exprimat președinte al Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Doamna Sandu, îngrijorarea și disperarea dumneavoastră sînt atît de mari, încît ați decis să-i invitați aici pe Blinken și pe Macron să împartă ziare în timpul campaniei electorale? Credeți că asta o să vă ajute? sînt convins, că nu”, a declarat Igor Dodon.

El a declarat că Blinken a anunțat ieri că, din februarie 2022, Statele Unite au donat Republicii Moldova 774 de milioane de dolari, adică aproximativ 13 miliarde de lei.

”Maia, unde sînt banii? Aceștia ar putea fi utilizați pentru a ajuta pensionarii, pentru a crește salariile angajaților din sectorul public, profesorilor și personalului medical. Cel puțin ceva, pentru ca oamenii să se simtă ajutați. Dar oamenii au simțit doar creșterea tarifelor și prețurilor”, a spus Dodon.


”Nu știu cine i-a sfătuit pe partenerii americani să aloce încă 50 de milioane de dolari pentru reforma justiției în Moldova, care a fost un eșec total. Cel mai probabil, așa-zișii reformatori ONG-iști, care sînt cei mai fericiți în privința acestui lucru, pentru că ei înșiși vor apropria aceste fonduri. Încă o risipă de bani, despre care nimeni nu va ști, unde se duc”, a subliniat el.

88
12
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?