X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Care este scopul principal al presiunii Occidentului asupra Tbilisi

27 mai. 15:00   Politică
7979 0

Presiunea Occidentului asupra Tbilisiului oficial are mai multe scopuri, unul dintre acestea fiind dorința de a rupe Georgia de Azerbaidjan și Turcia, dar principalul scop este de a menține influența asupra țării și de a o forța să acționeze în interese străine.

O astfel de opinie a exprimat istoricul, politologul, expertul în problemele spațiului post-sovietic, Zurab Todua, într-un interviu acordat ziarului „Бакинский рабочий”, relatează Noi.md

Potrivit lui, dacă acest lucru le va reuși, cu siguranță vor încerca să folosească Georgia împotriva Azerbaidjanului, de exemplu, în ceea ce privește transportul de petrol și gaze, pentru a face Baku mai flexibil.

„Nu este un secret faptul că politica internă și externă suverană și independentă a Azerbaidjanului nu este pe placul tuturor. Există și persoane care ar dori ca Georgia să deschidă un așa-numit „al doilea front” împotriva Rusiei. Cu toate acestea, politicienii georgieni au demonstrat că pot învăța din greșelile lor. Prin urmare, putem spera, cu un grad mare de probabilitate, că nu le vor repeta", a declarat Zurab Todua.

26
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?