X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 245
Transnistria stiri: 1417

Bilanțul activității legislative în sesiunea ordinară de primăvară 2024

7 aug. 14:30   Politică
1731 0

În sesiunea ordinară de primăvară 2024, Parlamentul s-a convocat în 22 de ședințe, una dintre care s-a desfășurat în două zile, care au avut o durată totală de peste 162 de ore.

În cadrul acestora, deputații au adoptat 230 de acte normative. 158 dintre ele au fost legi, iar 72 – hotărîri. Potrivit datelor statistice, 19 legi au fost adoptate cu scopul armonizării legislației naționale cu legislația Uniunii Europene. Conform rezoluției Președintelui Parlamentului, 31 de acte normative au fost examinate în regim prioritar, iar un document – în procedură de urgență. La fel, în cadrul sesiunii ordinare de primăvară 2024, Parlamentul a adoptat două coduri. Este vorba despre Codul funciar și Codul silvic. De asemenea, în aceeași perioadă, deputații au aprobat în prima lectură 150 de proiecte de acte normative.

De menționat că, în perioada de referință, Parlamentul s-a întrunit și într-o sesiune extraordinară, care s-a desfășurat la data de 18 ianuarie. În cadrul acesteia au fost adoptate trei legi și o hotărîre.

La fel, la data de 29 iulie, deputații s-au convocat în sesiune specială. Atunci a fost organizată o ședință solemnă consacrată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova. Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt, foști președinți de țară și de parlament, actuali și foști deputați, judecători constituționali, reprezentanți ai instituțiilor statului, ai mediului academic și diplomați.

Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Cea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.


1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав