Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

BCS condamnat decizia CC și va apăra dreptatea la CEDO

16 ian. 19:45   Politică
2425 0

Fracțiunea parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) „vor apăra dreptate” la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).

Declarația a fost făcută de Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), într-un comunicat din 16 ianuarie, după ce Curtea Constituțională nu a validat mandatul de deputat al candidatei BCS Svetlana Popa. Partidul califică decizia ca fiind una „politică”.

Socialiștii au declarat că este pentru prima dată un mandat de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu a fost validat.

„În premieră în istoria Republicii Moldova, un mandat de deputat, oferit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de către alegători, nu a fost validat. Astfel, o perioadă importantă de timp fracțiunea de opoziție va fi lipsită de un mandat de deputat. Totodată, Curtea Constituțională a validat mandatul candidatului supleant pe lista partidului de la guvernare, PAS. Conform opiniei juriștilor, Curtea Constituțională nu a prezentat nici un argument pertinent din punct de vedere juridic, astfel decizia luată poate fi considerată pur politică, comanditar”, se arată în comunicat.

Potrivit PSRM, hotărîrea judecătorească prin care Svetlanei Popa i s-a interzisă anterior să mai poată fi de consilier municipal, fapt pentru care Curtea Constituțională nu i-a validat acum mandatul de deputat, „nu are tangențe și legătură juridică” cu funcția de parlamentar.


„Doamna Svetlana Popa a prezentat magistraților constatarea instanței de judecată superioare prin care s-a stabilit lipsa de obiecții în raport cu doamna Popa. Dar, niciun argument juridic nu a fost luat în calcul de Curtea Constituțională, decizia fiind aprobată în baza unor argumente pur politice”, au adăugat reprezentații PSRM.

PSRM a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va apăra dreptatea la CEDO.

17
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?