Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Batrîncea: PSRM n-are nimic cu Igor Gorgan

19 iun. 07:05   Politică
1854 0

PSRM nu are nimic cu Igor Gorgan. Candidatura sa a fost promovată încă de Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) și coordonată cu cancelariile occidentale.

Declarațiile aparțin vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, care respinge orice afinitate a formațiunii sale cu fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, suspectat de trădare de patrie. Vlad Batrîncea spune că deși fostul președinte Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Gorgan la șefia Marelui Stat Major, premierul de atunci, Maia Sandu, era de acord cu această candidatură, notează IPN.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, spune că PSRM nu-și asumă responsabilitatea politică pentru acțiunile lui Igor Gorgan, fost șef al Marelui Stat Major. Potrivit lui Batrîncea, Partidul Socialiștilor nu are nicio afinitate cu Igor Gorgan, deși candidatura acestuia a fost propusă în 2019 de ministrul socialist, Pavel Voicu.


„PSRM n-are nimic cu Igor Gorgan. El a fost adus în sistem și promovat pe perioada unei alianțe pentru integrare europeană, iar candidatura a fost coordonată cu mai multe cancelarii occidentale. A fost acceptat în 2019 de Maia Sandu din poziția de prim-ministru. Eu nu-l cunosc și n-am niciun interes, dar Maia Sandu l-a demis în 2021. Au trecut niște ani și peste noapte ne trezim cu acest scandal public. De ce e nevoie acum de acest scandal? Poate se dorește a camufla scandalul cu INTERPOL? Cînd se întîmplă ceva, repede cei din PAS ies cu o fumigenă”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Potrivit unei investigații publicate de The Insider, Igor Gorgan ar fi fost informator al Serviciului de informații militare a Forțelor Armate a Federației Ruse (GRU). După apariția investigației, SIS a confirmat veridicitatea informațiilor publicate. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, spune că așteaptă decizia instanței pentru a se expune în privința unor potențiale ilegalități comise de Igor Gorgan.

„Poate Gorgan și are probleme cu legea în acest sens, dar există o procedură clară, legală, și el trebuie condamnat de justiție. Justiția sau să confirme sau să infirme pretinsele ilegalități. Eu nu mai cred în această justiție politică și televizată, eu vreau să văd fapte și decizia instanței. Pe Igor Gorgan în sistem nu l-a adus PSRM, el a fost adus de AIE, din care făcea parte și Maia Sandu. În 2019 Maia Sandu a fost prim-ministru al Republicii Moldova și era perfect de acord cu această candidatură. Nu am văzut nicio declarație și nicio acțiune a ei împotriva acestei numiri”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

La 13 iunie Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că pretinsele acțiuni subversive în care este implicat fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, formează obiectul unei cauze penale.

0
1
2
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?