Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Astăzi este ultima zi de agitație electorală în cadrul alegerilor locale noi și parțiale

17 mai. 14:29   Politică
2231 0

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 17 mai 2024, este ultima zi în care sînt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi și parțiale, care vor avea loc în această duminică, 19 mai 2024.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale.

Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Conform art. 52 din Codul contravențional nr. 218/2008, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.


Comisia Electorală Centrală (CEC) a început, astăzi, tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile care vor avea duminică, 19 mai 2024.

În total, vor fi tipărite 12 114 buletine de vot, dintre care 3 813 buletine de vot pentru alegerea consiliului local și 8 301 buletine de vot pentru alegerea primarului.

Valoarea totală a tirajului buletinelor de vot pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 este de peste 13 mii lei.

Amintim că, în această duminică vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?