Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ambasadorul Moldovei în Israel a luat atitudine după o remarcă în Knesset

1 iun. 2023,, 22:06   Politică
4589 4

Ambasadorul Republicii Moldova în Israel Alexandr Roitman i-a trimis o scrisoare unui deputat din Knesset, care a făcut o remarcă către un coleg de al său, numindu-l „ignorant din Moldova”.

Diplomatul i-a sugerat parlamentarului din Israel să se abțină, pe viitor, de la exprimări cu canotații negative față de Republica Moldova, transmite newsmaker.

Diplomatul Alexandr Roitman, ambasador al Republicii Moldova în statul Israel, i-a expediat o scrisoare deputatului Yinon Azoulay, președintele Comitetului de etică din Knesset, prin intermediul căreia și-a exprimat protestul față de exprimarea parlamentarului. Se întîmplă după ce deputatul străin i-a spus colegului său, într-un context negativ, că este „ignorant din Moldova”.

„Vă scriu această scrisoare pentru că pur și simplu nu pot trece cu vederea un comentariu atît de nedrept față de țara și poporul Moldovei, care a făcut ca acest incident să arunce o umbră asupra relațiilor bilaterale strînse între Republica Moldova și statul Israel. În calitate de ambasador al Moldovei în Israel, sînt dedicat spre promovarea și aprofundarea dialogului dintre țările noastre pe baza istoriei și valorilor noastre comune și pe conștientizarea tacită a faptului că timpurile de opresiuni și persecuții pe bază de diferențe etnice, religioase sau rasiale au fost depășite”, a menționat Roitman.

La fel, ambasadorul R. Moldova a amintit de numeroasele generații de evrei care s-au născut și au crescut în Moldova.


„Aș vrea să profit de ocazie pentru a vă îndemna să evitați pe viitor astfel de remarci, întrucît un astfel de limbaj este inacceptabil, ținînd cont, de asemenea, și de istoria comună, de secole, a poporului moldovenesc și cel evreiesc”, a conchis diplomatul.

Scrisoarea a fost expediată și în adresa președintelui Knessetului, Amir Ohana.

„Ignorant din Moldova”. Ambasadorul Moldovei în Israel a luat atitudine după o remarcă în Knesset

19
5
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?