X 
Cutremure stiri: 506

Alegeri parlamentare 2019: Iată ordinea în care vor fi partidele în buletinul de vot

26 dec. 2018,, 17:49   Politică
10683 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea de înscriere în buletinul de vot a formațiunilor care au depus astăzi actele pentru înregistrarea în calitate de concurenţi electorali în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

În total, trei partide politice și un bloc electoral au depus actele la CEC. Ordinea formațiunilor a fost stabilită prin tragere la sorţi.

1. Partidul Democrat din Moldova (PDM)

2. Blocul electoral „ACUM – Platforma DA și PAS”

3. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM)


4. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)

Candidații la funcția de deputat se pot înregistra începînd de astăzi pentru alegerile parlamentare din anul viitor. Astfel, PDM, PSRM, PCRM și blocul electoral „ACUM – Platforma DA și PAS” au depus azi actele corespunzătore la CEC și au prezentat listele candidaților pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019. Totodată, începînd cu ziua de mîine, pot fi depuse și actele pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ, desfășurat în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Este vorba de partidele politice, organizațiile social-politice și blocurile electorale. Actele vor fi depuse la CEC pînă la 24 ianuarie 2019.

Alegerile parlamentare din anul viitor vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmînd să fie aleşi atît pe liste de partid, cît şi în circumscripţii. La fel, în ziua alegerilor, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав