O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern la inițiativa Ministerului Sănătății.
Consumul de produse alimentare ce depășesc nivelurile maxime admise de aditivi pot afecta sănătatea consumatorilor prin apariția reacțiilor alergice, afecțiunilor respiratorii, problemelor de piele, ale sistemului nervos central și celui endocrin.Pentru asigurarea unui grad înalt de protecție a populației vor fi revizuite normele privind stabilirea listelor de aditivi permiși pentru folosire în produsele alimentare și condițiile de utilizare a acestora, în corespundere cu dispozițiile Uniunii Europene. Aditivii alimentari vor fi autorizați doar după o verificare minuțioasă, bazată pe dovezi științifice.
Prevederile privind reevaluarea aditivilor alimentari vor fi puse în aplicare printr-un ordin al ministrului Sănătății.
Menționăm că, modificările la Regulamentul sanitar privind aditivii alimentari vor facilita schimburile comerciale cu țările UE, producătorii autohtoni de produse alimentare avînd posibilitatea să exporte fără riscuri de neconformitate.
Adăuga comentariu