X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Continuă plecările de la CSJ: Trei magistrați, din cei cinci rămași în funcție, au depus cereri de demisie

13 mar. 2023,, 21:05   Societate
3510 0

Continuă valul plecărilor de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Alți trei magistrați, din cei cinci rămași în funcție, au depus cereri de de demisie.

Ar fi vorba despre magistratele Tamara Chișcă-Doneva și Mariana Pitic, dar și despre judecătorul CSJ Ion Guzun, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Cererile celor trei ar urma să fie examinate miercuri, 15 martie, în cadrul unei ședințe, deocamdată neanunțată oficial, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Informația a fost confirmată inclusiv de surse din cadrul CSM

În 14 februarie, CSM a acceptat demisiile judecătorilor de la CSJ Ala Cobăneanu, Liliana Catan, Iurie Diaconu, Galina Stratulat, Svetlana Filincova, Iurie Bejenaru, Victor Burduh, Victor Boico, Ghenadie Plămădeală, Nadejda Toma, Elena Cobzac și Maria Ghervas. De asemenea, au demisionat membrii CSJ care fac parte și din CSM - Petru Moraru, Victor Micu și Luiza Gafton.

În 23 februarie, a fost înregistrat al doilea val de plecări. Printre cei care au ales să plece se numără și Dorel Musteață, președinte interimar al CSM, dar și Vladimir Timofti, președinte interimar al CSJ.

14
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?