X 
Preşedintele stiri: 4157

Bărbat, reținut în dosarul cocainei de aproximativ 1.000.000 lei

13 sep. 11:31   Societate
4 ore in urma 1530 0

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui alt membru al grupului infracțional în dosarul cocainei de aproximativ 1.000.000 lei, camuflate în televizorul primit din Spania.

Cazul a fost anunțat în martie 2023, după care Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis dosarul de învinuire a trei persoane spre examinare Judecătoriei Chișinău – sediul Buiucani.

Între timp, investigațiile pe dosar au continuat, iar de curînd a fost reținut un alt membru al grupului infracțional specializat în vînzarea drogurilor pe aplicația mobilă Telegram și spălarea banilor obținuți prin transferarea pe cartelele bancare ale altor persoane, din afara grupului.

Printr-o așa metodă, potrivit oamenilor legii, capul grupării ar fi „legalizat” cu complicii săi aproximativ 12.500.000 lei.

Acum, unul din acești complici a fost reținut în cursul acestei săptămîni – informatician cu vîrsta de 35 de ani, din Chișinău.


Iar pe lîngă probele implicării acestuia în spălarea de bani, în cadrul perchezițiilor de la domiciliul acestuia a fost ridicat un laborator în care erau cultivate plante de cînepă în baza unei tehnologii moderne (camuflat într-o încăpere separată de cameră printr-o intrare cu fermoar), peste 60 de semințe de ciuperci cu efect psihoactiv, precum și două cîntare la scară mică pentru porționarea drogurilor.

Ulterior reținerii, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău – sediul Ciocana, i-a aplicat învinuitului măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Investigațiile penale continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

2
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав