X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4162

Un tînăr, reținut fiind învinuit de comiterea unei escrocherii cu “ruda implicată în accident”

11 sep. 18:29   Capitala
5 ore in urma 919 0

La 30 august, polițiștii Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost sesizați de un bărbat de 75 de ani, locuitor al capitalei, precum că a fost apelat de o persoană necunoscută care i-ar fi comunicat că o rudă a fost implicată într-un grav accident rutier și a solicitat suma de 1 400 de euro pentru a achita cheltuielile medicale și a scăpa de răspundere penală.

Astfel, la scurt timp, la domiciliul victimei, situat pe strada Nicolae Sulac din capitală, s-a prezentat un bărbat care a luat suma de bani, iar momentul predării banilor a fost surprins de o cameră de supraveghere din curtea blocului.

În urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, efectuate de către polițiști în comun cu procurorii mun. Chișinău- oficiul. Ciocana, suspectul a fost identificat și reținut.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicînd că a avut rolul de curier.

Tînărul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru furt. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru escrocherie. Conform legislației, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de pînă la 8 ani.


La moment, polițiștii și procurorii continuă măsurile speciale de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității lui și în alte cazuri, dar și implicarea altor persoane în schema infracțională.

5
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав