Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

30 de zile de arest pentru consul

19 noi. 2016,, 20:45   Societate
3187 1

Генконсул Молдовы, которому давали взятки, арестован на 30 суток
Foto: kp.md

Consulul Republicii Moldova la Istanbul va petrece următoarele 30 de zile în arest. Veaceslav Filip este învinuit de acte de corupţie.


Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Buiucani, la cererea procurorilor.

De la şedinţa de judecată, Veaceslav Filip a fost dus înapoi în izolator, unde i-a fost acordat ajutor medical. Avocatul diplomatului spune că acesta este nevinovat.

„A luat sau nu bani, consulul? –Nu a luat. –Dar cadouri? –Nu a luat. –A eliberat acte ilegal? –Nu a eliberat. Nu a eliberat nimeni, nici un act. – Ce s-a întâmplat cu clientul dumneavoastră că a venit până la colţul acestui etaj şi ulterior a refuzat să participe la şedinţă? Clientul meu suferă de o boală şi a dat un acces această boală”, a spus avocatul, Gheorghr Malic

Procurorii au însă o altă versiune.

” În învinuire sunt invocate două fapte de primire a banilor care nu i se cuvin, în valută străină şi a două cadouri, o sticlă de whisky şi un set de veselă. – Despre ce sumă este vorba? – 100 şi 200 de euro”. a spus procurorul, Mihai Ivanov.

Consulul Republicii Moldova la Istanbul a fost reţinut miercuri seara, de procurori şi ofiţerii de la SIS. Operaţiunea s-a desfăşurat pe aeroportul din Chișinău, în timp ce diplomatul ieşea din avion. Veaceslav Filip este acuzat că ar fi luat mită de la cetăţeni străini, pentru a le perfecta actele de şedere pe teritoriul ţării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?