X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 165
Transnistria stiri: 1458

Reacția BRD referitoare la desfășurarea alegerilor

15 noi. 2016,, 16:07   Politică
4262 7

Reacția Biroului cu Diaspora referitor la desfășurarea alegerilor
Foto : ipn.md

Biroul Relații cu Diaspora reacționează la faptul că moldovenii stabiliți peste hotare nu și-au putut exercita toți dreptul la vot la alegerile din 13 noiembrie.


Potrivit sursei, de îndată ce instituțiile competente din Republica Moldova vor purcede la crearea unui grup de lucru pentru modificarea Codului Electoral, BRD va fi parte activă a lui și se obligă să consulte cu diaspora și să implice membrii diasporei în procedura de elaborare de propuneri pentru modificarea Codrului Electoral. Astfel, precizează BRD astfel încît pe viitor să asigurăm condiții optime pentru exercitarea dreptului la vot a cetățenilor Republicii Moldova din afara hotarelor.

“Prin mobilizarea fără precedent de care diaspora a dat dovadă la turul II al alegerilor prezidențiale au fost spulberate mai multe mituri, precum că o singură secție de votare nu poate procesa mai mult de 3000 de buletine de vot. Că diaspora nu se implică și că nu-i pasă de ceea ce se întîmplă în Republica Moldova, că diaspora nu poate schimba mersul lucrurilor. Diaspora a demonstrat prin prezența masivă la vot că poate fi o forță”, scrie sursa citată.

Totodată, BRD susține că a făcut demersurile necesare pentru a majora numărul secțiilor de votare în orașele unde concentrația de moldoveni este mai mare, precum și să fie asigurate condiții pentru exercitarea dreptului de vot.

“BRD în calitate de direcție în cadrul Cancelariei de Stat, conform Regulamentului său, colaborează cu misiunile diplomatice, asociaţiile diasporei, instituţiile de stat de resort pentru a informa, promova și eficientiza respectarea drepturilor diasporei Republicii Moldova, inclusiv dreptul de vot”, scrie BRD.

Reamintim că anterior șefa BRD, Olga Coptu a oferit pentru Noi.md unele explicaţii cu privire la cauzele pentru care migranții moldoveni nu au fost înregistraţi pe listele electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав