X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

La Comrat a fost sfințită capela construită în memoria participanților la războiul din Afganistan

14 noi. 2016,, 16:40   Societate
2436 0
В Комрате открыли часовню памяти павших в Афганистане
Foto: gagauzinfo.md

O capelă în cinstea veteranilor războiului din Afganistan a apărut într-unul din parcurile din Comrat în apropierea memorialului eroilor Marelui război pentru apărarea patriei.


Construirea capelelei a fost realizată dini donațiile sponsorilor pe parcursul a șase luni.

Cu inițiativa de ridicare a monumentului în cinstea eroilor căzuți în războiul afgan și veteranilor care sînt în viață a ieșit Uniunea veteranilor războiului din Afganistan, în frunte cu Piotr Mavrodi.

La festivitatea de deschidere și sfințire a obiectului sîmbătă, 12 noiembrie, au participat înalți oaspeți, printre care și episcopul de Comrat și Cahul, Anatolii.

"Dorința de a construi această capelă a ieșit din sufletele oamenilor care nu o dată și-au amintit de Dumnezeu cînd au ieșit la atac și au fost unu la unu cu moartea", s-a adresat către cei prezenți episcopul.

Bașcanul autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a declarant că deschiderea capelei este un eveniment important, evidențiind unirea tuturor participanților la războiul din Afganistan din Găgăuzia.

"În acest parc se adună foarte multe mame și copii. Și această capelă va contribui la educarea tineretului nostru, la întărirea spiritului de patriotism, amintindu-le despre oamenii care cu onoare și demnitate și-au indeplinit datoria lor militară ", a menționat Irina Vlah.

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov și-a exprimat încrederea că capela va deveni una dintre atracțiile turistice ale Comratului".

La deschiderea capelei a fost prezent și adjunctului ministrului de interne, Oleg Babin, care a menționat că "construirea capelei ar trebui să fie un semnal - trebuie să facem tot posibilul pentru a evita războiul".

Atașatul militar al Federației Ruse în Republica Moldova, Igor Dovbnea, care este veteran de război, a urat ca capele în memoria eroilor să fie construite în toată Moldova.

Veteranilor războiului din Afganistan le-a mulțumit liderul organizației republican a veteranilor, Mihail Mocan.

"Cînd prietenii noștri și tovarășii mureau, ne juram că numele lor vor fi sculptate în granit. Și noi am început să construim monumente, să instalăm plăci comemorative în școli. Ne-am întors de la război și ne ținem de cuvînt", - a spus Mihail Mocan.

Cu ocazia deschiderii capelei, episcopul de Comrat și Cahul a înmînat distincții locuitorilor din autonomie care au contribuit la construcția obiectului. Cu diplome de excelență ale Uniunii veteranilor războiului din Afganistan au fost decernați antreprenorii care au sponsorizat construirea capelei.

La Comrat a fost sfințită capela construită în memoria participanților la războiul din Afganistan
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?