Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Președintele filipinez a spus că este o moleculă în comparație cu Trump

11 noi. 2016,, 23:00   Externe
3340 0

Президент Филиппин назвал себя молекулой по сравнению с Трампом
Foto: adevarul.ro

Liderul Filipinelor, Rodrigo Duterte, a spus că este o moleculă în comparație cu noul președinte american ales, Donald Trump, comunică portalul informațional filipinez Sun Star.


„Nu sînt altceva decît o moleculă mică pe această planetă, în timp ce Trump este președinte al celei mai puternice țari din lume”, a declarat Duterte, menționînd că încercările de a fi comparat cu candidatul republicanilor, care a cîștigat alegerile, au suferit eșec.

„Nu cred că sîntem similari. Bineînțeles că există un lucru care ne unește – dorința de a servi (poporul)”, a specificat președintele Filipinelor.

Duterte l-a felicitat pe Trump cu victoria în alegeri, menționînd că nu intenționează să aprofundeze conflictul cu Statele Unite în viitorul apropiat. „Nu-mi doresc conflicte (cu SUA), deoarece a cîștigat Trump”, a menționat el.

Totodată, președintele filipinez a declarat că nu intenționează să renunțe la planurile de a retrage trupele americane din Filipine. „Eu nu prevăd războaie în următorii 100 de ani”, a explicat șeful statului.

După cum a informat anterior ziarul Wall Street Journal, Duterte intenționează să amîne după 2022 ruperea alianței militare cu Washingtonul și să-și „ia adio” de la prezența militară a SUA, adică cu patru ani mai tîrziu decît a declarat inițial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?