X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Detalii despre reținerea celor 28 de polițiști

25 oct. 2016,, 17:17   Societate
7791 6

Foto: democracy.md

Cei 28 de polițiști reținuți astăzi pentru 72 de ore sînt angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare și sînt suspectați de corupere pasivă, informează NOI.md.


Aceștia sînt acuzați că estorcau de la șoferi sume de bani cuprinse între 100 de lei și 1000 de dolari în schimbul neîntocmirii proceselor verbale pentru comiterea diferitor încălcări cum ar fi: conducerea maşinii în stare de ebrietate, depăşirea vitezei regulamentare, necuplarea centurii de siguranţă, trecerea la culoarea roşie a semaforului, încălcări în domeniul transportului de pasageri.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, temei pentru pornirea urmăririi penale au servit adresările şoferilor de la care se estorcau bani și reprezentanților companiilor de transport, care suportau pierderi după ce erau nevoiți să dea mită.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inspectorii de patrulare riscă pînă la 10 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi de pînă la 8000 de unităţi convenţionale. Șeful Procuraturii Anticorupție nu exclude că în acest caz vor mai avea loc rețineri, întrucît acțiunile de urmărire penală continuă și la această oră.


În această operațiune au fost antrenaţi în total: 15 procurori, 18 ofiţeri de urmărire penală din cadrul CNA şi 24 de ofiţeri de investigaţii din cadrul CNA, 18 angajaţi ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie, precum şi ai Direcţiei inspectare efectiv din cadrul IGP al MAI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?