X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Doi cetăţeni străini şi un moldovean, cercetaţi pentru promovarea terorismului

24 oct. 2016,, 14:45   Societate
1978 0
Два иностранца и гражданин РМ проходят по делам о пропаганде терроризма
Foto: mail.ru

Doi cetăţeni străini şi un cetăţean al Moldovei sînt cercetaţi penal în trei dosare pentru promovarea terorismului, a statului islamic şi a ideii învăţăturilor islamice radicale.


Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de către reprezentantul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Denis Rotaru.

El a spus că moldoveanul se afla în vizorul organelor de drept timp de doi ani.

„Prin intermediul reţelelor de socializare, el plasa pe internet mesaje ce aprobau ISIS şi justificarea entităţilor teroriste. Acesta a creat şi o pagină adeptă al Statului Islamic, plasa imagini, video şi justifica activitatea islamică. Totodată, moldoveanul reţinut instiga la activităţi de finanţare şi promovare a ideologiilor teroriste. Decizia de a fi reţinut a fost luată după ce el a încercat să planifice o acţiune cu caracter terorist", a spus procurorul.

Şeful adjunct al Direcţiei generale Centrul Antiterorist al Serviciului Informaţii şi Securitate, Iulian Caraman, a apreciat înalt cooperarea Serviciului de Informații și Securitate cu procurorii şi a îndemnat părinţii să fie vigilenţi la comportamentul copiilor lor, avînd în vedere că ideile islamice pătrund nu numai în Uniunea Europeană, dar şi în ţările vecine.

Potrivit articolului 279/2 al Codului penal „Justificarea publică a terorismului”, cetăţeanul moldovean riscă pînă la cinci ani privaţiune de libertate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?