Seturi de robotică pentru 65 de instituții din Moldova

Seturi de robotică pentru 65 de instituții din Moldova
Роботехнические наборы для 65 молдавских заведений
Foto: moldpres.md

65 de instituții din Moldova au primit astăzi seturi de robotică.


Acest lucru a fost posibil datorită programului de studiere a roboticii „Roboclub”, transmite NOI.md.

304 seturi de robotică „Lego Mindstroms Ev 3”, precum și produse software necesare activităților de instruire în domeniul roboticii au ajuns în 58 de instituții educaționale și șapte biblioteci. De aceste echipamente vor beneficia licee, gimnazii, colegii și școli tehnico-profesionale, inclusiv două universități cu profil pedagogic.

Totodată, în șapte biblioteci din Republica Moldova vor fi lansate cluburi de robotică. Acestea vor activa în cadrul a patru biblioteci și trei localități rurale și vor furniza conținuturi, activități și oportunități diverse pentru publicul larg.

„Roboclub” le oferă elevilor un mediu atractiv și un program de instruire unic, ce îi ajută să asimileze mai ușor cunoștințe teoretice din domeniul ştiinţelor și tehnologiei, să învețe programarea într-un mod interesant și accesibil, să dezvolte abilități de soluționare a problemelor, de comunicare și lucru în echipă.

Programul „Roboclub” a fost lansat în 2014 și este implementat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. În cadrul Programului, elevii din Moldova au posibilitatea să construiască și să programeze roboți.
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load