X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Dodon, Lupu și Năstase, favoriți într-un alt sondaj de opinie (VIDEO)

12 oct. 2016,, 12:07   Politică
4699 3

Foto: basarabia.md

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,5 la sută dintre alegători și-ar da votul pentru liderul PSRM, Igor Dodon, relevă un sondaj de opinie realizat de compania „Intellect Group”, notează NOI.md.


Dodon este urmat în topul preferințelor de Marian Lupu cu - 12,7 %, și de Andrei Năstase - 12,1%. La o distanță mică se poziționează Maia Sandu - 11,5 la sută. Iurie Leancă – 7%, Dumitru Ciubașenco – 4,4%. Mihai Gihmpu – 1,4%. Aproximativ 16 la sută dintre respondenți au declarat fie că nu vor merge la vot, fie că nu s-au decis cu cine vor vota.

În opinia experților companiei, dacă pe spectrul de stînga este o claritate mai mare în privința candidatului care va accede în turul II, pe segmentul de dreapta lupta dintre concurenți este strînsă.

„Comparativ cu cele trei sondaje precedente, observăm că tendința de creștere se menține la doi candidați – Igor Dodon și Marian Lupu, din cauză că aceștia rămîn cei mai activi candidați în campanie, avînd o mediatizare corectă. Andrei Năstase și Maia Sandu, pe de altă parte, rămîn la același nivel, pentru că sînt preocupați nu de campania electorală, ci de desemnarea candidatului comun. Procentajul celor indeciși s-a redus”, a explicat directorul companiei „Intellect Group”, Ian Lisnevschi.

Datele sondajului au fost colectate în perioada 29 septembrie – 9 octombrie, pe un eșantion de 1847 de persoane, în 35 de localități. Marja de eroare este de 2,3%.


Precizăm că un alt sondaj de opinie dat publicității astăzi de Compania de Cercetări Sociologice îi plasează pe primele trei poziții pe Igor Dodon, Maia Sandu și Marian Lupu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?