X 
Cutremure stiri: 502

Vezi „ursul moldovean” ce participă la expoziția din Malaysia (FOTO)

11 oct. 2016,, 11:30   Societate
3196 0

Foto: facebook.com

În Malaysia se desfășoară expoziția urșilor desenați, meniți să promoveze pacea și armonia în lume – „United Buddy Bears”.


140 de țări recunoscute de ONU și-au expus propriii urși desenați în stilul și culorile țării pe care o reprezintă, iar printre ei se regăsește și „ursul moldovean”, relatează NOI.md.

Expoziția are loc din 31 august pînă pe 31 decembrie, avînd mottoul „Trebuie să ne cunoaștem mai bine unii pe alții”. Potrivit diez.md, fiecare țară participantă este reprezentată de un urs cu o înălțimea de 2 metri. Fiecare dintre aceștia sînt creați după un design individual și specific. Urșii sînt așezați unul lîngă altul, pentru a oferi vizitatorilor senzația că dintr-o singură privire vizitează întreg globul pămîntesc.

Pe parcursul anului expoziția își schimbă locația, astfel ajungînd în mai multe țări ale lumii.


Pe ursul din Moldova se regăsesc mai multe elemente tradiționale, chiar și personaje precum un ciobănaș cîntînd la o trompetă, altul care paște o turmă de oi, un soare zîmbăreț, o gospodină ce are grijă de o capră, un moldovean ce explică unui turist unde se află Moldova, o cioară și cîteva bancnote de diferite valori și, desigur, Arcul de Triumf și tricolorul.


Așa arată urșii ce reprezintă vecinii noștri, România și Ucraina:







0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав