Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Unul dintre frații lui Gulen a fost arestat în Turcia

2 oct. 2016,, 17:18   Război în Ucraina
2353 0

Foto: www.libertatea.ro

Poliția turcă a anunțat duminică că l-au arestat pe un frate al clericului musulman turc, Fetullah Gulen, acuzat că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat.


Kutbettin Gulen a fost arestat în casa unei rude din Gaziemir, vestul provinciei Izmir. El este acuzat că face parte ”dintr-o organizație armată teroristă”, însă poliția nu a dat și alte detalii. Kutbettin este deja interogat de poliția anti-terorism.

Clericul Fetullah Gulen este considerat de președintele Recep Tayyip Erdogan persoana care a orchestrat lovitura de stat eșuată din luna iulie. Fetullah Gulen s-a autoexilat în anul 1999 în SUA, de unde coordonează o rețea despre care guvernul de la Ankara susține că s-a infiltrat în toate structurile statului turc.

După puciul eșuat, autoritățile de la Ankara au cerut Washingtonului să-l extrădeze, însă administrația americană a solicitat dovezi care să ateste implicarea sa în acea tentativă de preluare a puterii prin forță.

Potrivit presei turce, Fetullah Gulen are cinci frați: Seyfullah și Hasbi, ambii decedați, Mesih, Salih și Kutbettin. El are de asemenea două surori, Nurhayat și Fazilet.

.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий