X 
Cutremure stiri: 502

Avocatul și fosta soție speră că lui Platon i se va permite să meargă la CEC

9 sep. 2016,, 17:45   Politică
7630 4
Адвокат и бывшая жена надеются, что Платона отпустят в ЦИК
Foto: realitatea.md

Omul de afaceri Veaceslav Platon poate fi lăsat în ultimul moment să meargă la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea grupului de inițiativă.


Acest lucru a fost declarat la briefingul de astăzi, 9 septembrie, de către avocatul său, Eduard Rudenco. El, împreună cu fosta soție a omului de afaceri, Svetlana Platon, au sosit la CEC, rămînînd acolo în așteptarea deciziei finale, transmite NOI.md.

Avocatul lui Platon a comunicat că reprezintă interesele lui Platon și în dorința lui de a-și înainta candidatura la alegerile prezidențiale. "Vom aștepta decizia CEC cît va fi necesar. Sperăm că CEC își va prelungi programul de lucru, pentru ca între timp clientul meu să poată ajunge să aplice documentele necesare pentru înregistrarea grupei de inițiativă", a declarat Rudenco.

Președintele CEC Alina Rusu a declarat că cazul cu Platon va fi examinat la ședința extraordinară a comisiei, care ar putea fi convocată mîine, 10 septembrie.

De menționat că astăzi este ultima zi de depunere a documentelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă ale candidaților la funcția de președinte.

Ceva mai devreme, responsabili ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP) au comunicat că în ceea ce-l privește Platon nu sînt valabile drepturile, care i-ar permite să fie escortat în afara locului de detenție preventivă.

Despre posibila înaintare a lui Platon în calitate de candidat la funcția de președinte, în ajun, pe 8 septembrie, la unul din canalele de televiziune private, a informat avocatul omului de afaceri Ana Ursachi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав