X 
Cutremure stiri: 506

Companiile chineze, dispuse să investească în economia Moldovei

23 aug. 2016,, 11:40   Economie
3084 0
Китайские компании готовы инвестировать в Молдову
Foto: dailybishkek.kz

Companii chineze sînt interesate în inițierea unor proiecte investiționale în economia Moldovei, preponderent în infrastructură, construcţii și sectorul energetic, informează NOI.md.


Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, asupra acestui fapt au convenit conducătorii lor în cadrul întrevederii la Chişinău a unui grup de oameni de afaceri din China cu ministrul Economiei, viceprim-ministrul Octavian Calmîc.

În cadrul discuțiilor, Octavian Calmîc a făcut o trecere în revistă a oportunităților investiționale oferite de Moldova pentru companiile internaționale, menționînd că atragerea unor investiții străine directe în economia națională constituie una dintre prioritățile Guvernului.

La rîndul lor, oamenii de afaceri din China au declarat că sînt interesați în inițierea unor proiecte investiționale în infrastructură, construcții, sectorul energetic etc.

În context, părțile au convenit asupra continuării dialogului bilateral privind posibilitatea inițierii unor proiecte investiționale de cooperare în domeniul energetic, inclusiv prin participarea la implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii energetice.

În afară de aceasta, se preconizează dezvoltarea parteneriatelor private cu companiile din China privind dezvoltarea zonelor economice libere, Aeroportului Internațional Mărculești pentru un HUB Carco și a aeroportului din Bălți pentru transportul de pasageri.

Părţile au abordat și posibilitatea participării companiilor chineze la construcția de drumuri naționale și cale ferată de legătura pe principalele coridoare europene pe direcțiile București-Chişinău-Kiev sau Odessa.

În afară de aceasta, este prevăzută posibilitatea participării companiilor chineze la dezvoltarea rețelei interne de fibra optică pentru transmiterea de date și comunicarea guvernamentală, precum și dezvoltarea spațiilor expoziționale pentru SA Moldexpo, operator naţional din domeniul expozițiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав