X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Scandal după scandal la Jocurile Olimpice

18 aug. 2016,, 11:47   Sport
3120 0

Scandal după scandal la Jocurile Olimpice
Foto: jurnal.md

După arestarea Preşedintelui Comitetului Olimpic European, scandalurile la Rio nu contenesc.


Cîţiva arbitri implicaţi în deciziile scandaloase de la Jocurile Olimpice au fost retraşi de la delegări. Rezultatele meciurilor controversate nu mai au însă cum să fie schimbate.

AIBA a luat decizia de a-i exclude pe arbitrii care au viciat rezultate după reacţia furioasă a irlandezului Michael Conlan, care a pierdut nemeritat în favoarea în sferturile de finală ale categoriei bantam, în faţa rusului Vladimir Nikitin.

Conlan nu s-a abţinut de la invective, afirmînd că lumea boxului amator e plină de "nenorociţi şi trişori". Irlandezul i-a acuzat pe membrii AIBA de corupţie, "de la cel mai mic la cel mai mare". Conlan s-a jurat că nu va mai participa niciodată la o competiţie de amatori.

Într-un comunicat, AIBA a transmis că unele dintre deciziile date la meciuri au fost analizate cu atenţie şi că au fost luate măsuri împotriva unor arbitri.

"De la începutul JO, AIBA a oficiat 239 de lupte. Am revizuit toate deciziile şi am constatat cîteva care nu s-au ridicat la nivelul aşteptat. Respectivii arbitri de ring şi judecători nu vor mai oficia la Rio. Potrivit regulamentului AIBA, rezultatele meciurilor nu vor putea fi schimbate".

Una dintre victimele incompetenţei sau corupţiei din box a fost şi românul Mihai Nistor, care a părăsit competiţia încă din primul tur, pe nedrept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?