Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un deputat neafiliat și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale (VIDEO)

11 aug. 2016,, 11:09   Politică
7762 8

Foto: unimedia.info

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi a anunțat astăzi că va candida în mod independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, notează Noi.md.


Parlamentarul a inițiat formarea unui grup de inițiativă, care va colecta semnături pentru înregistrarea sa în cursa electorală.

„Avem nevoie de un președinte care să urmărească pacea întregii națiuni, să reîntregească societatea divizată artificial pe criterii politice, să fie un mediator între forțele politice și să nu permită ca lupta dintre acestea să dăuneze societății, să readucă încrederea în instituțiile statutului. Anunț public despre constituirea grupului de inițiativă privind colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaturii mele. Am o viziune clară și am ferma convingere, dedicare să schimb lucrurile în bine, în Republica Moldova”, a declarat Ghilețchi.

Fostul liberal-democrat a respins zvonurile precum că ar fi un pseudo-candidat al guvernării la aceste alegeri. „Am o experiență de aproape 10 ani de activitate parlamentară, cred că am demonstrat că sînt un candidat independent. Decizia de a candida îmi aparține în exclusivitate, nu fac jocul nimănui”, a punctat Valeriu Ghilețchi.

Totodată acesta a anunțat că, dacă nu va accede în turul II al alegerilor prezidențiale, își va declara susținerea pentru cel mai bun candidat de centru-dreapta.

Precizăm că în luna aprilie curent, Ghilețchi a fost exclus din PLDM, după ce nu a respectat deciziile fracțiunii, votînd inclusiv pentru învestirea Guvernului Filip.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?