X 
Cutremure stiri: 502

Reacția MAEIE la solicitarea Rusiei de a deschide secții de votare în Moldova

8 aug. 2016,, 16:45   Politică
5019 3

Foto: pan.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că nu există impedimente în privința deschiderii pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare, pentru desfăşurarea alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, notează Noi.md.


Precizarea a fost făcută după ce Ambasada Federaţiei Ruse la Chișinău a înaintat cîteva demersuri autorităţile moldoveneşti privind deschiderea secțiilor de vot pe teritoriul țării noastre, pe 18 septembrie curent, cînd urmează să aibă loc alegerile legislative.

În același timp, MAEIE a sugerat Ambasadei Federaţiei Ruse să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană, aflate în afara controlului constituțional.

Precizăm că reprezentanții Rusiei și-au exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 26 de secţii de votare: patru în localităţile din dreapta Nistrului (una în or. Chişinău, una în or. Bălţi, una în or. Comrat cu un punct mobil în or. Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав