Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Asociația Micului Business amenință guvernarea cu proteste radicale

26 iul. 2016,, 12:20   Business
2473 2

Asociația Micului Business amenință guvernarea cu proteste radicale
Foto: realitatea.md

Asociația Micului Business amenință din nouă guvernarea cu proteste, dar de data aceasta radicale. Ei cer aviz pozitiv patentei de întreprinzător, informează NOI.md.


În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Asociației Micului Business au atenționat Guvernul că vor fi nevoiți să întreprindă măsuri drastice în cazul în care va fi anulat la 1 ianuarie 2017 comerțul în baza patentei.

„Businessul mic și mijlociu, într-un stat atît de sărac, constituie coloana vertebrală a țării. Titularii de patentă din orașul Ștefan Vodă sînt disponibili de a merge pînă la capăt prin interdicții de genul blocării drumurilor, deoarece guvernarea ignoră propunerile și părerile cetățenilor de rînd, care, cu propriile forțe, și-au creat locuri de muncă”, a declarat una dintre reprezentantele Asociației.

Micii întreprinzători susțin că cei de la Guvern intenționat creează premise ca populația de bună voie să părăsească țara și să plece în căutarea unui trai decent.

„Marea majoritate a celor care comercializează produse sau servicii se eschivează de la achitarea impozitelor și asta nu noi o facem, dar întreprinzători mai mari, firmele care au prețuri preferențiale în vamă, indicînd prețuri false în facturi. Guvernarea ne impune să începem a comercializa fraudulos”, a menționat Alexandru Vișnevschi.

Mai mult, cei care activează în sfera micului business susțin că moratoriul asupra controalelor nu funcționează, iar antreprenorii sînt inspectați lunar și preîntîmpinați să fie gata de orice situație.

„Vă rugăm să nu ne dați motiv de a nu respecta legea, ca să nu recurgem la măsuri mai drastice în activitatea noastră, deoarece, în caz contrar, vom fi nevoiți să protestăm, să blocăm drumurile de acces în țară”, a conchis Alexandru Vișnevschi.

Trecerea de la deținători de patentă la întreprinzători individuali ar însemna noi cheltuieli, chiar începînd de la studii mai aprofundate în economie, pînă la noi achiziții, ceea ce micul business nu-și poate permite momentan.

Astfel, în cazul în care Guvernul nu va da aviz pozitiv patentei de întreprinzător, reprezentanții Asociației amenință că vor protesta, iar din 1 ianuarie 2017 vor trece la comerțul ilegal, ceea ce va aduce fraude considerabile în bugetul de stat. La fel, Asociația boicotează orice întîlnire cu reprezentanții Ministerului Economiei, pînă nu se va lua o decizie în folosul poporului, dar nu al guvernării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?