Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fost lider Ku Klux Klan candidează pentru un post în Senatul SUA

25 iul. 2016,, 11:40   Externe
2333 1

Бывший лидер Ку-Клукс-Клана баллотируется в Сенат США
Foto: libertatea.ro

David Duke, un fost lider al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan, și a anunţat intenţia de a candida pentru un post în Senatul SUA, din partea statului Louisiana, promițând că va apăra drepturile americanilor europeni.


„Mii de grupuri speciale sînt interesate să apare afro-americanii, mexicano-americanii și evreii americani. Însă, de fapt americanii europeni au nevoie de cel puțin un om în SUA, un om în Congres care să le apere drepturile. Cred în drepturi egale pentru toți și respect pentru toți americanii. Însă, ceea ce mă face diferit este faptul că cer respect și pentru respectarea drepturilor ale americanilor europeni” , spune David într-un video pe Youtube.

Anunțul lui Duke a fost făcut în contextul gravelor tensiuni rasiale cu care se confruntă statul american după uciderea prin împuşcare a unei persoane de culoare şi replica acestui eveniment, un atac armat în urma căruia au murit trei ofiţeri de poliţie. El a anunțat pe site-ul său că într-un moment în care statul american este pe cale să se destrame şi nimeni nu are curajul să spună adevărul despre ceea ce se întîmplă, majoritatea populaţiei din această ţară are nevoie de o persoană care să le reprezinte interesele în faţa urii violente exagerate lansate împotriva lor de către instituţiile americane şi mass-media.

Extremistul antisemit este un fost reprezentant statal al New Orleans-ului şi candidat al postului de guvernator, respins de Congresul American în urmă cu 20 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?