Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Socialiștii au solicitat judecătorilor CC să-i indice locul lui Chirtoacă

20 iul. 2016,, 17:30   Capitala
3123 2
Социалисты попросили судей КС указать Киртоакэ его место
Foto: sputnik.md

Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) au depus la Curtea Constituțională (CC) completări la interpelarea anterioară cu solicitarea de a califica drept neconstituțională Legea privind statutul municipiului Chișinău.


Socialiștii sînt convinși că legea, pe care majoritatea parlamentară a susținut-o la 17 iunie, este orientată spre delimitarea atribuțiilor primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă și reducerea abilităților Consiliului municipal Chișinău (CMC), informează NOI.md.

După depunerea sesizării la CC președintele fracțiunii socialiștilor în CMC Ion Ceban a comunicat că speră să primească răspuns pînă a pleca în vacanță. „Revendicarea noastră rămîne în vigoare – abrogarea totală a acestei legi, care contravine principiului delimitării atrivuțiilor între organele administrației locale și prevederile Cartei Europene a Autonomiei Locale. Sperăm că vom primi răspunsul Curții Constituționale pînă a pleca în vacanță”, a comunicat consilierul municipal.

„Chiar dacă legea nu va fi abrogată integral, noi sperăm la anularea unor prevederi ale acesteia, care sînt cele mai controversate. Noi insistăm asupra faptului că anume consilierii municipali trebuie, fără a coordona cu primarul, să-i demită pe funcționarii culpabili, să instituie moratoriu la construcțiile ilegale. Noi trebuie să-i arătăm lui Chirtoacă și unchiului Ghimpu că atare maniere imperiale sînt inadmisibile în societatea noastră. Contăm pe susținerea judecătorilor CC”, a menționat Ceban.

Prima sesizare cu solicitarea de a califica drept necosntituționale unele prevederi ale Legii privind statutul municipiului Chișinău socialiștii au depus-o la CC la 22 iunie. Atunci reprezentantul PSRM a menționat că socialiștii contează pe „conștiința nu numai a CC, dar și a președintelui, care este investit cu dreptul de a respinge promulgarea acestei legi”. Pînă în prezent însă n-a parvenit răspuns nici de la judecătorii CC, nici din aparatul președintelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?