X 
Cutremure stiri: 501

Usatîi: Dacă primarul din Șoldăneşti este vinovat, va răspunde conform legii

15 iul. 2016,, 09:30   Societate
5444 0
Усатый: Если примар Шолдэнешть виноват, он ответит по закону
Foto: noi.md

„Dacă primarul de Şoldăneşti, Ion Cuculescu, reţinut joi de procurori pentru acuzaţii de abuz de putere, este vinovat, atunci va răspunde conform legii", a declarat într-un mesaj video plasat pe reţelele de socializare preşedintele Partidului Nostru (PN), primarul de Bălţi, Renato Usatîi.


Politicianul a menţionat că a aflat despre incident noaptea şi a început să clarifice situaţia.

"Am aflat că Guvernul a alocat raionului Şoldăneşti 6 mii de foi de ardezie, care urmau a fi repartizate între locuitorii raionului şi oraşului care au suferit în urma intemperiei. Conform anchetei, Cuculescu i-a dat unui locuitori cu 60 de foi de ardezie mai mult. Prejudiciul este de 6 mii de lei. Dacă este adevărat, atunci el trebuie să răspundă conform legii. Ştiţi ce atitudine am faţă de corupţie", a spus Usatîi.

El nu exclude că în acest mod Vlad Plahotniuc ar putea exercita presiuni, prin intermediul procurorilor.

"Dacă «Plohiş» (aşa politicianul l-a numit pe Vlad Plahotniuc - "I") vrea din nou să «se descarce» din nou pe PN în ajunul alegerilor, atunci vreau să spun că am mai trecut prin aşa ceva. Şi noi intenţionăm să ţinem situaţia sub control", a promis politicianul.

El a spus că declaraţiile recente ale lui Mihai Gofman din SUA precum că în furtul miliardului este implicată întreaga clasă politică din RM sunt "floricele pe cîmpii".

"Vor fi şi trandafiri, şi bujori. Ei îl aşteaptă pe Plahotniuc. El ne presează la Bălţi şi în oraşele unde au fost aleşi primari din partea PN, vrea să demonstreze cît de puternic este. Dar nu în zadar mesajul acesta este realizat pe fundalul firelor de sîrmă ghimpată, caut un loc unde să amenajez un lagăr Solovki pentru liderii regimului de la guvernare", a afirmat Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав